onsdag 13 maj 2020

Nya ut och infarter till Kartåsen.

Om det stämmer så verkar det som att ett avtal mellan vår kommun och trafikverket är klart om en ny infart(er) till Kartåsen-området där det finns flera industrier men även Biltema och andra butiker..
Trafikverket har tydligen medgett att man har kommit överens i diskussionerna med Lidköpings kommun.. Det handlar om att kunna köra höger in och höger ut - inga vänstersvängar, säger en trafikutredare.. De nya ut och infarterna blir till söder och väster om Kartåsen och ger bara högersvängar.. Då vänstersvänger anses ha en hindrande effekt på trafiken..
Ett medfinansieringsavtal ska tecknas skrivs det mellan parterna i vår som bland annat innebär att Lidköpings kommun ensam bekostar de nya avfarterna.. Vad är det för mening med ett medfinansieringsavtal då? När det bara är en part som skall stå för kulorna? Men det är väl någon byråkratisk klausul som man skall underteckna.. Men huvudsaken är väl att det blir nya möjligheter att ta sig ut och in och inte som nu endast en..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...