onsdag 20 december 2017

Nytt företag på Hovby.

Enligt NLT så skall ett företag etablera sig ute på Hovby..
Flexenclosure AB etablerar sig på Hovby flyglats och det ger goda vibrationer hos kommunen..
– "En riktigt stor och glad julklapp för Lidköping, säger Anders Djup, VD för både Flygplatsbolaget och Näringslivsfastigheter"
Flexenclosure AB utvecklar och tillverkar modulbaserade växel-, data- och energicentra för den globala telekomindustrin. De mobila enheterna kan placeras var som helst i världen där man bygger ut mobilnätet.. Flexenclosure finns i liten omfattning redan i Lidköping men de senaste åren har huvudpunkten varit Vara.. Men nu meddelar företaget att man etablerar sig i Lidköping med sin andra produktionsanläggning.

Någon form av etablering skall då ske ute på Hovby flygplats där Flygplatsbolagets stora hangar mer eller mindre stått tom de senaste åren. Nu kommer den snabbt rustas upp och anpassas till den nya verksamheten..
Vad detta skulle ge i arbetstillfällen kan jag inte finna någon information om, men något bör det väl göra när herr Djup blir så glad.. För det kan väl inte bara vara för att få hangaren uthyrd!!
Tur också är väl att Miljöpartiets krav på att Hovby skulle göras om till bostadsområde inte fick gehör då hade inte detta kunnat hända.. Varför man just skall ligga ute på Hovby har jag inte fått kläm på om det är för att det finns plats där eller om det är för att det är ett flygfält..
Men nu blir man granne med Jula som har hangar därute, där man har sitt flygplan stående.. Kanske man kan låna det i några ärenden?

Arkivbilder.

Uppdaterat:
När jag senare läser så finner jag att man räknar med mellan 10-30 jobb i Lidköping och Vara under 2018 så det är väl inget att hoppa högt för, men klart som man säger många bäckar små.....
Och vem vet kanske en etablering blir som ringa på vattnet det sprider sig.. Även om det hela börjar i liten skala..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...