lördag 30 december 2017

Magnetröntgen.

Tydligen är det så att det är full fart på undersökningar av magnetröntgen på sjukhusen i Skövde och Lidköping.. Sådan fart att man måste skriva ett " kökortningsavtal" med röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare för övertidsarbete inom radiologin under 2018.. Avtalet är inte det första, funnits innan..
Personalen får ersättning motsvarande kvalificerad övertid vilket innebär 240 procent av lönen.. Undrar vad som blir kvar efter skatt?
En magnetkamera kan ta bilder av nästan alla organ i kroppen. Undersökningen görs för att upptäcka sjukdomar, kartlägga skador och följa upp behandlingar. Du kan undersökas flera gånger utan risk för strålskador, eftersom magnetkameran tar bilder med hjälp av magnetfält och radiovågor..
Undersökningen känns inte skrivs det, men vissa kan tycka att det är obehagligt att ligga stilla i det trånga undersökningsutrymmet. På många sjukhus får du ta med dig en vän eller närstående i undersökningsrummet, vilket också kan kännas lugnande..
Men dessa kameror måste vara ett bra komplement till vården då man kan få viktiga upplysningar, tur att utvecklingen går framåt..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...