måndag 4 december 2017

Hamnstaden!!!

Det är med tvekan man vill skriva om Hamnstaden(blivit några spaltkilometer) som de första husen skall stå färdiga runt 2022.. Men nu får det stor uppmärksamhet i NLT.. Om det ens är behov av 300-400 lägenheter då.. Det är väl runt tjugo år det tagit från vision till färdigställande av hus år 2022.. Och turerna har varit enormt segdragna..

En avstängning av det gamla reningsverket är inte möjlig förrän det nya avloppsreningsverket i Kartåsen är i bruk, det vill säga årsskiftet 2021 eller strax innan.. Vilket är tidernas bromskloss.. Då skall pumpstationer och nya ledningar vara klara också.. Plus kommunen och vi flera hundra miljoner fattigare..
Möjligt att man behövt uppgradera reningsverket för framtiden, men hade man inte planerat hamnstaden kanske en överbyggnad plus komplettering räckt och då hade det kommit mycket längre..
Frågan är om man bygger på Framnäs uppe i Stenhammar och Sjölunda samt lite fler ställen om Hamnstaden ens behövs annat än som "prestigebygge".. Frågan är också hur många har råd att bo där? Kanske blir en framtida reserv!!
Nytt reningsverk påstods 2013 kosta 350–400 miljoner kronor.. Men undrar om inte det har reviderats upp ordentligt, har hört en totalkostnad på runt 600 miljoner.. Det återstår väl att se..
Nuvarande reningsverk som skall skrotas, skulle få en överbyggnad talades det om men det förkastades..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...