söndag 12 november 2017

Långt till 6-juni.

För min personliga del så börjar nu en årstid jag hatar, för man vet att det är långt till sommaren och t.ex. Svenska flaggans dag.. Men klart julafton som innebär samling av nära och kära är ett ljus i mörkret samt maten och snapsen..
De flesta vet väl att nationaldagen är den 6-juni fast det finns folk som inte bryr sig ett skit, har ingen känsla för vår historia..
Den 6 juni 1523 väljs Gustav Vasa till kung i Sverige. Det medförde att Sverige bröt sig ur Kalmarunionen med Danmark och Norge..
Den 6 juni 1809 skrev riksdagen under den regeringsform som lade grunden för det moderna Sverige. I många länder är det ett starkt skäl att fira och borde vara det här också..
Om man inte har en känsla för vår vackra flagga så är i alla fall denna dag ett tillfälle att vara social.. Och för min del så är sommaren i full blom, den bästa årstiden.. Så är midsommar nära också..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...