lördag 4 november 2017

Butiksdöd i centrum

skriver ttela angående Trollhättan, men artikeln är låst så man kan bara läsa rubriken, "En ögonblicksbild i oktober visar på många tomma affärslokaler i Trollhättan såväl som i Vänersborg. Båda kommunerna är medvetna om problemet och det finns lösningar för att få mer liv i centrum.."
Antar att det är samma problem som i de flesta städerna men i Trollhättan-Uddevalla området har man ju massiva köpcentra och även IKEA som är en publikmagnet av stora mått.. Det gör inte centrumfrågan lättare..
Där är Lidköping så litet och har inte de massiv köpcentrumen.. Men hur det än är så för centrum måste det ändå finna en nisch som lockar folk utan att kommunen skall göra allt arbete åt dem.. Tillväxt Lidköpings uppgift är inte att med alla medel hålla centrum om ryggen..
Sådana som förväntas hit såsom Biltema konkurrerar inte med centrum men skapar en hel del arbetstillfällen och det kan inte Lidköping vara avogt inställd emot.. Jag älskar vårt centrum och är där ofta, kanske inte handlar varje gång utan bara är social, ibland tar mig en dyr fika.. Så ligger ju den statliga butiken där också....

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...