onsdag 8 november 2017

Bombhot mot Lidköpings stadshus..

Lidköpings kommun har mottagit ett hot om att en bomb ska explodera i Stadshuset klockan 13.00. Det skriver kommunen på sin hemsida..
Det anonyma hotet kom via telefon till kommunens kontaktcenter. — Sedan har kommunen och dess säkerhetsansvarig bestämt att utrymma huset tills imorgon. Polis på plats, men ingen mer information när detta skrivs..
Troligast samma sak som med pulvret som sändes, någon tycks ha agg mot någon eller några på stadshuset.. Får se om polisen kan får något napp..
Just nu undersöker man hur kommunens växel ska kunna upprätthållas, trots utrymningen. – Vi tror att det ska gå att lösa.. I väntan på besked kommer personalen vara utplacerad i andra lokaler i kommunen, där det finns plats antar jag... Men imorgon borde det vara fart igen.. Någon bomb kommer säkert inte att hittas.. Men det går inte att chansa..

Polisen: "Vi tror oss veta vem det kan vara", det visar sig väl snart..

Och lite senare kom beskedet som väl de flesta trodde skulle komma.. "polisens skriver på sin hemsida att man gjort bedömningen att det inte finns eller har funnits någon risk för verkställighet av hotet.. Ingen har ännu gripits.
Samma som med pulvret som skickades till stadshuset alltså.. Där vet jag inte om man hittade någon..

Uppdaterat:
NLT skriver att "En man i 40-årsåldern från Lidköpings kommun har för polisen erkänt att det var han som bombhotade stadshuset.."
Varför har ännu inte framkommit.. Inte offentligt i alla fall..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...