onsdag 27 september 2017

Trolling.

Då är det åter ett evenmang på gång, ett som inte kommer att dra så mycket publik då det är svårt att kolla på det..
Och det är ute på Kållandsö och gäller trolling.. Tävlingen är dessutom Europamästerskap. Denna fredag startar tredagarstävlingen, redan nu börjar det samlas båtar i området kring Spiken. Startfältet är ganska stort, 136 lag är anmälda.. Det är fortfarande öppet för anmälningar..
Förra året skulle det varit en sådan tävling men då satte vädret stopp.. Kanske man skulle tidigarelägga detta evenemang och inte i slutet av september början av oktober..
Reglerna är så att varje lag får ta med sig sex fiskar (lax och öring) i land varje tävlingsdag. Både längd och vikt räknas.. – Fisken ska normalt vara 60 centimeter, men eftersom den krymper under dagen har vi satt 62.. En fisk på fem kilo är värd mer poäng än en enkilos, säger man.. Och är väl logiskt!
Att tävlingen har Europastatus innebär att lag från Norge, Danmark, Tyskland och Finland kommer att vara på plats.. Så det blir väl lite båtar därute..
Är väl denna typ av båtar som kommer att synas ute vid Spiken, något mindre eller något större antar jag..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...