onsdag 27 september 2017

Spritbussarna

till Tyskland och Danmark har i princip upphört skrivs det.. För vår del åkte vi aldrig med dessa från stan utan vi hyrde en bil med rejält utrymme och drog.. Vissa gånger tog vi inte ens med bilen över utan "packade" på oss det vi kunde ta och som fick föras in..
En rapport till regeringen visar hur myndigheterna tillsammans har lyckats krossa den hemliga spritsmugglingen från Tyskland.. Den upphörde i princip i maj 2017.. Där lyckas man, men att stoppa annan illegal import är svårare..
Sedan maj 2017 har trafiken i stort sett upphört. Detta märks tydligt bland annat genom att ungdomars tillgång till sprit har sjunkit med 25 procent, enligt mätning från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN).. Det är statistiken det, hur mycket mörkertalet är vet man inte..

Vill du var god laglydig medborgare skall du följa detta:
Du måste ha fyllt 20 år..
Alkoholen måste vara för ditt eller din familjs¹ privata bruk..
Du ska själv transportera (eller bära) alkoholen..

När Tullverket gör sin bedömning om alkoholen är för ditt eller din familjs¹ privata bruk, utgår de bland annat från följande referensnivåer:
10 liter spritdrycker..
90 liter vin..
20 liter starkvin..
110 liter öl..

Kan säga att det skulle räcka mycket länge för min del, det skulle räcka med full ranson öl.. Det andra behövdes bara en liten del av såvida man inte har stor "familj"..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...