söndag 3 september 2017

Missade Portobello road

detta år tyvärr, var på en reptil och ödlemässa i Borås vilket också var intressant.. Det är otroligt vilka vackra djur det finns med färgglada "dräkter" inte minst grodor..
Expon var på Åhaga i Borås i en lokal där anpassad för ändamålet.. Tror det varit ett lokstall en gång i tiden det första som mötte oss var ett stort ånglok.. Man tog 80 kronor i inträde och det fick man väl överleva..
Men 28 kronor för en kopp kaffe det var rent ocker och man borde på många ställen respektera nationaldrycken bättre utan att ta hutlösa priser.. Själv var jag bara med som nyfiken men mina pojkar har ett genuint intresse och har flera terrarium stora som små med skäggagamer, tropiska grodor, små fina krabbor ni skulle se färgerna på grodorna..
De är giftiga i det fria stod det men i fångenskap behöver de inte giftet så då produceras inget som tur är.. Man får mata de flesta med levande föda, en del föder de upp själva såsom bananflugor men den större födan får man köpa såsom kackerlackor och gräshoppor
Värme och luftfuktighet är viktigt så det fodras lite utrustning och ett terrarium med dessa invånare fodrar lite mer uppmärksamhet än ett akvarium..
Här syns de mindre för grodorna, de för skäggagamer är betydligt större..

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...