lördag 9 september 2017

Kråks värdshus

Det verkar som det blir en jul detta år på Kråks värdshus i Skara, i slutet av november skrivs det är det dags för julbord på Kråks värdshus igen..
Det är ett anrikt ställe, där har man både varit på bröllop och julbord men 2014 gick det stopp.. Konkursförvaltaren tog då över driften av värdshuset tills vidare och drev alltså verksamheten vidare med krögaren som anställd, men det var ingen lösning i längden.. Julbordet räddades detta år(2014)... Västergötlands museum, äger fastigheten.. Fick fundera på vad fastigheten skall användas till om den inte fortsätter som värdshus..
Facit kom lite senare i början av februari 2015.. Kråks läggs i malpåse.. Kråks värdshus blir troligen utställningslokal istället för restaurang. Det var beskedet när styrelse och ledning försökte staka ut det framtida vägvalet för Västergötlands museum i Skara..
Nu har man tydligen funderat färdigt och funnit någon som vågar satsa igen och som sagt julen 2017 kan de som vill äta julbord där tydligen kunna det.. Eller om man startar i egen regi det vet jag inte.. Men julbord blir det i alla fall, för hur länge?

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...