tisdag 5 september 2017

Jordbävning.

Kände inget av några skakningar efter någon jordbävning..
Flera rapporter från allmänheten om muller och skakningar kom under måndagskvällen. Orsaken var ett jordskalv.. – Det var ett skalv som inträffade klockan 22.34 ca, 30 kilometer norr om Mariestad, säger seismolog vid Uppsala universitet..
Skalvet hade en magnitud på 2,5 och noterades av flera personer som märkte att hus skakade och att det mullrade.. Men som sagt här kändes det inget men kanske några "skak-känsliga" människor märkte något..
En seismolog vid Uppsala universitet säger att "– Det är för svenska förhållanden ett stort skalv. Sådana inträffar några gånger per år.."
Och det är väl en jäkla tur att det inte är värre, vi är förskonade från de värsta raserierna häruppe som naturen kan åstadkomma, men politikerna är så miljöhysteriska med sina pålagor och skatter som om vi vore värst drabbade..

Samtidigt är en ny storm på väg mot Florida USA(Irma), man vet inget ännu om utvecklingen på väg mot Florida.. Men just nu så är det vindar upp till 220km/t och det verkar öka, betyder en fyra på skalan och kan bli en femma.. Men just nu när den passerar Puerto Rico är det en fyra på orkan-skalan..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...