tisdag 5 september 2017

Nu kommer notan.

Man kan säga att smakar det så kostar det och ett sprillans nytt reningsverk det smakar det..
Teknisk Servicenämnden väntas godkänna den FÖRSTA höjningen av taxan för kommunalt vatten och avlopp med knappt 13 procent för 2018. I ytterligare TRE år ska taxan höjas för att 2021 komma i fas med den årliga kostnaden för det nya avloppsreningsverket..
Men den som trodde att det stoppar där har misstagit sig å det grövsta.. Även taxan för sophämtning kommer att justeras – uppåt. En bostad med ett 130-literskärl som hämtas varje vecka får en höjning med 228 kronor till 1.709.. Totalt innebär den nya taxan en höjning med drygt 15 procent – men i enskilda fall är det variationer..
Man brukar när detta förs på tal i media kommentera att vi har ändå billiga taxor i Lidköping, precis som om det inte då kommer att kosta oss något.. Men ännu har jag inte läst dessa kommentarer, kanske vi inte är så billiga längre!!

Höjda räntor talas det om och vissa skatter inte minst miljö-muppe-skatter, grön skatteväxling sägs det för att det inte skall verka vara en vanlig skatt.. Hänvisas det till miljön är svenska folket benägna att fortsätta sin Törnrosasömn..
Detta lär inte räcka i form av höjningar utan det kommer säkert på flera områden inte minst inom kommunerna.. Är du dessutom pensionär så lär du inte hänga med utan får dra åt svångremmen som får en del biverkningar på handeln..
Vem vet, kanske vi står inför en ekonomisk vargavinter då flera av oss får en insnöad ekonomi..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Portal påkörd.

 Det var tur att jag inte var ute och åkte med min permobil när portalen rasade hade den ramlat över mig då så  skulle det gått mycket illa....