måndag 20 juni 2016

Stola herrgård.

Många av oss har väl besökt Stola Herrgård, själv har jag varit därute och utfört arbete.. Dock inte med renoveringsarbetet..
Varje sommar ges minst en kammarkonsert i Stora matsalen på Stola herrgård som ingår i serien Musik på slott och herresäten.. Nu är det tydligen dags för Rikard Wolff som är först ut på Stola herrgård 2016.. – Det blir en mixad föreställning, med både Brel och chanson dàmour, säger man.. Kanske något för hugade..
Men det är inte bara musik därute.. Stola visas utan föranmälan under perioden 28 juni - 16 augusti varje onsdag, torsdag, lördag och söndag kl 14.00..

"Stola säteri har funnits sedan medeltiden och ägdes från 1530-talet till 1808 av släkten Ekeblad. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes i början av 1700-talet och har en utsökt rokokoinredning i flera av rummen. Byggnaden har under 1900-talet genomgått en pietetsfull renovering..
Den siste private ägaren, Holger Ander, lät bilda en stiftelse av parken med huvudbyggnad och dess 1700-talsinventarier. I styrelsen för stiftelsen ingår representanter för Lidköpings kommun, Riksantikvarieämbetet och donator..
Huvudbyggnaden är bebodd året om. Delar av bottenvåningen är privatbostad men huvuddelen av byggnaden visas under sommaren.." Står det att läsa..

Det finns även en Vigsellokal.
Det erbjuds vigsel i 1700-talsmiljö. En borgerliga vigseln som har en vacker inramning där gäster kan medverka.. Rum i olika storlek och stil och park med anor.. Har man också tur med vädret så gör det inte saken sämre..

Så har ni det lite svårt att bestämma er för aktivitet en dag så ta en tur. Glöm inte att ta med fika..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.