tisdag 21 juni 2016

Skattehöjning i Lidköping?

Mycket tjafs och beskyllningar på kommunfullmäktige möte.. Där beskyllde majoriteten och oppositionen varandra för att inte svara på hur framtidens budgetar ska finansieras..Efter en lång debatt fick den rödgröna majoritetens förslag störst stöd i voteringen.. Man hade kunnat rösta med en gång istället för att tjafsa då utgången var klar från början..
Man säger att det kan bli en höjning av den kommunala skatten och mantrat välfärd användes som gisslan..
— Vi är inte rädda för att höja skatten om det krävs för välfärden. Det kommer att beslutas i november. Lidköping är ingen högskattekommun i Västra Götalandsregionen och jag är säker på att kommunens invånare är beredda att betala lite mer i skatt för att säkra välfärden, sa Claes-Göran Borg (V)..
Dessutom så används vapnet om att vi har så billig skatt i Lidköping..
Kjell Hedvall påpekade att skatten i Lidköping ligger lågt jämfört med andra kommuner i regionen. — Vi har sjätte lägsta skatten i Västra Götaland. Även om vi höjer med 20 öre så är vi fortfarande bland de lägsta..
Dessa snack är bland det värsta jag vet.. Har man inte mer på fötterna än höja skatten än folks vilja och att vi är billiga för invånarna så är det inte mycket att komma med.. För att höja skatten måste väl betyda att man kan ge en bättre service eller att behålla en god service..
Enligt senaste Nils Holgersson-rapporten så har Lidköping den lägsta elnätsavgiften i Västra Götaland så med samma tankegång där är det väl bara att höja, vi ligger ju ändå så lågt..
Välfärd är också en levande kommun med medborgare som trivs och så långt verkar man lyckats bra här.. Vi får hoppas det tillståndet fortsätter och att visioner håller någorlunda jämn takt med verkligheten och inte skenar iväg..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.