fredag 13 maj 2016

Elnätsavgiften.

Är det något som är "billigt" i Lidköpings kommun så är det "elnätsavgiften" som ligger en bra bit under många andra kommuner.. Förhoppningsvis tar man inte det som ursäkt för att höja rejält..
Från 1-jan 2015 till 1-jan 2016 höjdes inte priset alls.
På fem år från 1-jan 2011 till 1-jan 2016 steg priset med 4,9% och eftersom det inte steg alls förra året så måste höjningarna skett mellan 2011 och 2014..

Skövde hade höjning under förra perioden på 0,3% och på fem år på 34,1%.
Falköping fläskade på ordentligt under förra perioden med 31,7% och under fem år med 48,2%

Dessa två var bland de dyraste i vårt län, men ingen av kommunerna låg ens i närheten av Lidköping som låg en bra bit under..

Elnätsavgift är det som du betalar för drift och underhåll av elledningarna och transport av elen fram till ditt hus eller lägenhet. Elnätsavgiften består av två delar: abonnemang och elöverföring. Avgiften för abonnemanget är fast och avgörs av hur stor huvudsäkring du har. Läste om hur en del villaägare fått en saftig höjning av avgiften, en fick nu en räkning på runt elvatusen om året.. Min ligger på runt 1400 kr om året.
Sedan kommer räkningen från Fortum och då tar man i en hel del mer.. Men jag bor i lägenhet så det är inga summor man bävar för, har jag ju ingen tvättmaskin eller torktumlare heller hehe.

Elnätsavgifter i Sverige..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...