fredag 29 april 2016

Livstecken från Burger King.

En del av oss har nog läst om en slags ursäkt från bolaget som skall bygga Burger King(Frenbo) om varför det dröjer så.. Och den går ut på att man varit för upptagna med att färdigställa för HM i Orionhuset..
På mig låter det som en "arrangerad" ursäkt och innehåller en del frågor..
Är det Frenbo som avgör när bygget skall stå färdigt, har inte Burger King en deadline?
Man startade schaktning för ersättningsparkering i oktober eller november 2015, varför starta ett halvår innan byggstart och nästan ett år innan färdigställande?
Man visste väl om satsningen på HM bygget när man startade upp för denna schaktning, var då planen att den skulle stå uppgrävt nästan ett halvår?
Och klarar inte Frenbo av att ha två järn i elden samtidigt? HM är väl inte större än att man borde klara av ett Burger King samtidigt!! Det är ju Skanska som bygger HM..


Tror nog det var andra kriterier som spökat t.ex. problem med Franchise eller något liknande, rykten har gått om betalningsanmärkning.. Det får vara hur det vill nu skall det tydligen igång i maj och vara klart i oktober.. Är det inte lång tid för ett så litet bygge?
Får hoppas att detta inte är signifikativt för byggen i denna stad, att man bara klara av ett projekt i taget.. Går bara fort när Bert Karlsson är inblandad..

Senaste är att man skall starta i egen regi utan Franchiser-tagare och då antar jag man menar centralt från Burger King. Det skulle vara en förklaring till varför det dröjt, det var helt enkelt som påpekats innan inte klart med Franchiser-tagare. Att byggföretaget inte skulle ha tid för det stora HM bygget pågick är nog en sanning som behöver en modifikation.
Var det skrivet ett kontrakt så kan inte byggföretaget ursäkta sig med att tiden inte räcker till.. Då finns det en deadline varefter det utgår böter.. Så har det varit på byggen jag varit.. Men nu skall det igång får vi hoppas.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...