fredag 29 april 2016

Den eviga frågan om centrum.

Det är inte bara Lidköping där det pågår debatt om centrum utan även i t.ex. Trollhättan..
2017–18 ska Trollhättans stad bygga om Drottningtorget i centrum. I stället för arkitekttävling har politikerna valt medborgardialog. Den startade med en husvagnsturné i vintras. Utifrån synpunkterna som kom in då, och de kriterier politikerna satt upp, har en arkitektbyrå tagit fram tre förslag.. Byggstart beräknas till 2017..
Under parollen "Nya Drottningtorget – en plats för alla" vill nu Trollhättans kommun ha in synpunkter på sitt nya centrum och de har verkligen haft problem med köpcentrumet Överby strax intill och Torp nu med IKEA inte så långt borta..
De problemen har inte vårt centrum, här är det snack om Biltema och vad som kommer på det området, men sedan HM storsatsat i centrum och Cubus klädbutik även kommer dit tror jag nog att farhågor är överflödiga.. Det största hotet är väl att hyresvärdar skrämmer bort butiker med skyhöga hyreskostnader..
Kommunen kan inte vräka ut pengar på centrum utan man får ta lite i taget.. Ett stort projekt var uppgradering av gånggatan(Stenportsgatan) som blev bra och även i det lilla som de uppsatta vattenleksakerna.. Skynda långsamt.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...