lördag 19 mars 2016

Vattenläcka.

Omkring 50 hushåll i villor och privathus vid korsningen mellan Karlagatan och Majorsallén är utan vatten när detta skrivs.. Man tror att en servis kan ha spruckit och det gör att vattnet sprutar ut.. Såg ut som en vattenbassäng i hålet man höll på och gräva och man höll på med att slänga i en pump..
Någonstans under sen eftermiddag hoppas vi att vattnet kan släppas på igen, säger arbetsledare på park-gata.
Det är inte första gången det händer och definitivt inte sista heller.. En undersökningen på tal om läckande vaten visade att det vatten som kommunerna inte får betalt för varje år motsvarar en femtedel av de den totala vattenproduktionen. Siffrorna varierar kraftigt mellan de olika kommunerna..
Även kvalitén varierar, ibland läser vi om hur man får anmoda människor att koka vattnet, men det brukar vara i samband med någon händelse.. Dricksvattenförsörjning är ett kommunalt ansvar, men också ett nationellt intresse.. Vi kan för det mesta dricka direkt ur kranen, något som vi är vana vid och skall så förbli.
Som sagt, i korsningen Karlagatan och Majorsallén är det nu pådrag med folk och maskiner. Grävning, pumpning, reparation tar sin tid.

Uppdaterat:
Nu är läckan fixad före klockan 14.00, Vattnet stängdes av halv åtta. Gubbarna jobbade effektivt och snabbt, det var en gammal servis som inte användes som strulade.. Problemet som kan bli när man stänger av vatten och släpper på igen är att en annan gammal servis t.ex. kan brista, man får hålla tummarna.. Vattnet bör spolas ett tag när det varit avstängt säger man..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...