tisdag 15 mars 2016

Våren och vägpirater.

Det är inte bara varmare väder och mer solljus som våren för med sig...
Vägpiraterna kommer också med den. I takt med att temperaturen stiger ökar också antalet bedrägerier längs vägarna. – Det är vanligt den här tiden på året, säger polisens presstalesman.
Vi har redan i vår region drabbats av dem då det rapporterade om att en privatperson blivit misshandlad vid sin bil sedan denne stannat på riksväg 44 vid Lidköping. Trafikanten stannade för att hjälpa till då en svart Volvo hade varningsblinkers på.. Synd att dessa kräk förstör för folk som verkligen är behov av hjälp vid vägkanten.
Nu höjer polisen ett varningens finger för vägpiraterna och de är väl inte alltför lätta att fånga, dessutom måste man ta dem när ett brott begåtts.. Att bara stå vid vägkanten om det inte innebär trafikfara eller om det är i bedrägligt syfte är inget brott..

Vägpirater och falska asfaltsläggare har blivit ett lika dystert som återkommande vårtecken i Västsverige.
Den röda tråden genom de flesta av vägpiraternas aktiviteter är att de försöker sälja eller använda sig av falskt guld för att få ekonomisk vinning. Detta påstådda guld beskrivs av polisen som lättare falskt material av metall, ibland även av samma plasttyp som man gör guldfärgade ramar av.. Asfaltsläggarna gör ofta ett undermåligt jobb.

1 kommentar:

webcam och väder - väderkarta.sä sa...

Det är så härligt att våren är här!

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...