onsdag 16 mars 2016

Tågverkstan.

Vår kollektiva kommunikation med omvärlden fungerar väl om än inte smärtfritt.. Nobinas(tidigare Swebus AB) byggde ett modernt bussgarage förra året i Östra hamnen i Lidköping med miljövänlig tvättanläggning..
Däremot strular det dess mer med den där tågverkstan som skulle byggas, som bloggen skrivit om flera gånger.
"Väntan på Trafikverket är orsaken till att byggstarten för tågverkstaden i Lidköping dröjer." Vd på kommunala Näringslivsfastigheter sade.– Så fort vi får klart med ett spåranslutningsavtal ska vi börja bygga...
Och skall man vänta på Trafikverket i denna stad lär man få vänta, för Lidköping har nog den lägsta rangen man kan ha hos dem.. Man får hålla sig långt bakom alfa-paret och får komma till bordet sist.
Djup Näringslivsfastigheters vd sade(i slutet av 2015) att Näringslivsfastigheter inte har fått något klart besked om varför Trafikverket plötsligt ville avvakta. Han vill inte spekulera i om myndigheten kan sätta stopp för bygget.
Kanske han har fått bilden lite mer klarare för sig nu då!! Man har inga pengar att satsa på Lidköping tydligen.
Riv hela rasket och gör något annat på området, att vänta på Trafikverket får inte kommunen någon glädje av.. Inget statligt verk har glatt Lidköping under senare decennier.. Får Trafikverket som de vill kan kommun snart få tillgänglig mark på hela spårområdet..

1 kommentar:

Anders Millqvist sa...

Tyvärr har du nog väldigt rätt i det och det är oroande.

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...