onsdag 16 mars 2016

Dags att sätta en jäkla fart.

Är det något som vi har i denna stad inte minst från politiker och tjänstemän i kommunalhuset så är det VISIONER.. De bara flödar fram aldrig sinande och om bara hälften genomförs är det stort.
Under Målbild 2030. Tillväxt Lidköping — VD har ordet från februari detta år har vi en vision:
"Tänk dig att det idag är år 2030 och i Lidköping har följande hänt…. Inflyttningen har tagit fart och vi är 47 000 invånare, vilket innebär att vi överträffade kommunens mål om 45 000 invånare. Bostadsbyggandet har satt fart och staden är förtätad med olika typer av boendeformer. Hamnstaden är utbyggd och hänger fysiskt ihop med både centrum, Framnäs och Kronocampingen.".. Först skall reningsverket byggas och det står färdigt runt 2021 läste jag.. Då kan man börja bygga bostäder och som sagt, då får det då bli en jäkla fart.. Långt innan Hamnstaden börjar byggas..
Vår folkmängd kommer att öka massivt med ca 8000 på 14 år, eller kanske det är en önskan(vision).. Vilket skulle betyda en ökning på runt 550/år.. År 2015 ökade vi med 248, inte ens Skövde orkade öka med 500...
Men det vore väl nästan tjänstefel av VD för "Tillväxt Lidköping" att inte ha en sådan vision, han lär väl ändå knappast vara kvar på den posten runt 2030.

Sedan följer något som han "visionerar" ut som man nu kan ifrågasätta.. "-Våra politiker har tillsammans med näringslivet lyckats få till kollektivtrafik som gör att vi når Göteborg inom 1 timma. Det är enkelt att hitta,förflytta sig och att parkera i Lidköping..
Det är att sticka ut hakan, fråga Trafikverket, om han tänker på en timma med tåg. Hastighet nedsatt till 80km/t.. Och att parkera i Lidköping? Tja vissa dagar är det lätt om man ser till centrum andra dagar stört omöjligt.. Parkeringshus i centrum? Inte utan ett rejält politiskt tjafs..

Det finns röster för ett helt bilfritt centrum, bara till för boende och nyttotrafik, eller att inskränka biltrafik där till vissa gator.. Och stadsbussarna går i princip tomma.. Man kan inte tvinga på folk sin övertygelse om en egen liten "Sörgårdsidyll" i centrum, då finns det andra platser i utkanten, där det finns både parkeringar och butiker..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...