torsdag 17 mars 2016

Café i Göteborg.

Tillväxt Lidköpings VD har en vision om att nå Göteborg inom en timma och tar man inte bilen och bryter mot alla hastighetsskyltar skiter i fartkameror lär man inte komma till Göteborg från Lidköping på en timma, än mindre per järnväg..
Men ni som snart har tänkt er till Göteborg bara för nöjes skull trots det tar längre tid än en timma så öppnar snart i Slottsskogen ett naturskönt café.
Om det skrivs det... Våren närmar sig med stora kliv och lagom till påskhelgen är det dags för den officiella öppningen av Villa Belparcs uteservering. Här kan man slå sig ned i den charmiga och lummiga trädgårdsserveringen med utsikt över Stora Dammen i Slottsskogen. Här njuter man av Villa Belparcs nybakade bröd från deras eget bageri som styrs av den välkände konditorn Lars Pautke. Här bakar och knådas allt från grunden, här äter man goda kanelbullar, bakverk och färska bakelser i alla former och färger. Glöm inte deras kaffe på nymalda bönor.

Vi har ju även i denna kommun flera härliga caféer inte minst runt centrum. Drar man till Kinnekulle sommartid finns det härliga fikaställen där också.. Men ibland är man på resande fot lite längre bort och då kan vår fika-tradition utnyttjas även där..
Vi kanske skulle ha en sommarservering i stadsträdgården.. Visserligen finns Terasscaféet men det är liksom lite i utkanten.. För många många år sedan fanns här en paviljong kanske vore något.. Inte för man dricker punsch numera men en kall öl vore gott, men naturligtvis en hederlig svensk fika.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...