tisdag 23 februari 2016

Kinnekullebanans framtid osäker!

Då kan vi läsa om att Kinnekullebanan är nedläggningshotad, man måste ju lägga pengarna på att underhålla runt Stockholm, Göteborg och några andra stora orter.. Då kan man fan inte "dalta" med sketstäder som Lidköping/Mariestad.
Så skall det dras in vilket det säkert görs så är det åter de mindre som får ta smällen, då pratar man inte om miljömål. Och staten har ju vanan att dra in statliga verk i Lidköping inte minst, nu senast försämrade man servicen på Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten under några krystade förklaringar. Nu ligger alltså järnvägen på tur.
Vi får väl vara tacksamma att de tycker vi behöver polis och att man gör lite kosmetika på polishuset, för att inte tala om att vi fortfarande har ett systembolag, tack staten...
Pengar är tydligen orsaken till dåligt eller inget underhåll på Kinnekullebanan, för pengar i miljarders miljarder läggs på annat håll i dessa dagar.. Kan ha fel men lovade inte minst ett parti i regeringen en ordentlig uppdatering av järnvägen?

Kinnekullebanan.

Är det dags att avveckla vårt resecentrum för tågtrafik? SJ skulle ta över Kinnekullebanan eller trafiken där i juni detta år, frågan är hur man kan ta över en linje som är nedläggningshotad? Och någon tågverkstad lär det väl inte logiskt bli då heller.

Arkivbild.

Blir det så att vi får inrikta oss på busstrafik i framtiden tro? Inte ens en rödgrön regering tycks hålla sitt löfte om uppdaterad tågtrafik. Men de kanske menade stambanorna och inte vischan.. Så inrikta er på buss om ni skall åka kollektivt. Förhoppningsvis stoppar inte staten den privata busstrafiken, men man vet aldrig vad de har i beredskap för oss..

Arkivbild.

Uppdaterat.
Läste att Infrastrukturminister Anna Johansson kommer till Lidköping på inbjudan av Lidköpings socialdemokrater. det har varit klart en tid.. Anna Johansson kommer att åka med Kinnekulletåget. Vi får väl hoppas det inte blir en "tack och adjö" resa med det tåget för Infrastrukturminister. Och ett kardinalfel vore det att inte ta upp banans framtid med henne. Inte för att det praktiskt betyder något, pengar styr, men ändå.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...