lördag 6 februari 2016

Kartåsen nästa?

Vi vet ju att vanligt normalt nybyggande i denna kommun och många andra är ett delvis byråkratiskt gatlopp. Det börjar i kommunledningarna eller hos andra inblandade med visioner vilka kan hålla på att ältas i år.
När det kommer på kommunens bord då börjar den verkliga cirkusen av regler, där delar av staten fastställda rent löjliga regler gäller, med enkla överklagande-möjligheter t.e.x. Men så kan det även fastna ordentligt i den lokala byråkratin som lök på laxen. Där något parti kan reta sig på att träd måste fällas. Då tar en inte sällan makaber föreställning sin början.. Se bara på hanteringen av ett nytt polishus i staden.

Nu är det historia och nu har en annan fas börjat och det är Biltema som efter mycket trixande troligtvis skall igång ute på Kartåsen detta år.. Men denna etablering har fört med sig att fler företag är intresserade och nu träder den kommunala byråkratin in även här. Ett helhetsgrepp bör tas skriver tjänstemän på förvaltningen Samhällsbyggnad till samhällsbyggnadsnämnden.. Men lugna, först måste ett möte hållas för att bestämma om ett möte i ärendet, sedan skall man följa de ordinarie krumelurerna. Sådan är ordningen för kommunen.. Det är inte fråga om modulhus för asylsökande, där har man en slags gräddfil...

För området på Kartåsen är inte avsett för handel och då träder ett batteri av åtgärder in och möten. Innan de som vill etablera sig kan få det minsta svar.. Har för mig att Lidens handelsträdgård har sagt man ville dit. Där i området kommer också den nya sträckningen till Källby förbi Filsbäck att dras.. Och tuggandet handeln-ytterområden-centrum lär väl komma igen.
Vad gäller Biltema så får vi väl se om bygg-Bob kör igång med det projektet innan Hamnstaden. Börjar något att bli långbänk så kan det hålla på. Kanske Biltema ger upp.

Arkivbild.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...