onsdag 10 februari 2016

Denna eviga Biltema.

Om man får travestera Ture Sventon med Ville Vessla(Denna eviga Vessla)..
Vet inte hur många gånger jag har nämnt Biltema här i bloggen men det har varit ett evigt tuggande.. Men är man fanatisk bunden till byggandet i stan så....
"Om allt går enligt planerna kan Biltema öppna på Kartåsens industriområde i Lidköping våren 2018. Men Biltema lockar också med sig andra och nu vill politikerna ta ett samlat grepp på hela området." Står det att läsa..

Från amatörhåll måste jag ändå tillstå att detta är lite fantastiskt, gällande tid det tar innan man kommer till skott. Ännu mer om man ser hur relativt fort det går att fixa fram andra former av byggande t.ex. för Modulhus i Lidköping.
När började man tala om Biltema? Det har väl varit flera år nu. Den 17 oktober 2012: "Biltema är på gång i stan.. Man har lämnat i en ansökan hos kommunen om att få köpa mark.
Biltema genom Buffin real estate Sweden AB vill köpa 20 000 kvadratmeter mark med en byggrätt på 5 500 kvadratmeter för ett Biltemavaruhus.."

Och nu skriver man att det kommer att stå färdigt våren 2018.. Runt sex år alltså om det nu står färdigt 2018, valåret. OBS om allt går enligt planerna.. Klart man behöver inte bygga ett nytt reningsverk här..

Men man borde väl inte vara förvånad, det är bara när själva skarpa byggandet tar fart som det skall stå färdigt över en "natt". Då visar inte byråkratin någon hänsyn och företagen som bygger/hyresvärden får en direkt kostnad.
Man har politiskt bestämt ingen livsmedelshandel om det innefattar t.ex. hamburgerkedjan Max om de vill dit vet jag inte utan politikerna tänker sig sällanköpshandel.. Då kan man i alla fall utesluta City Gross som det har skrivits om innan då.. Kan det vara spöket centrum som poppar upp tro? Hur som helst så måste byråkratiprocessen ta ytterligare nästan två år.

Inga kommentarer:

Kavrg-brist.

  Kvarghyllorna ekar tomma i flera matvarubutiker i Lidköping.. Ingen hade räknat med en sådan stor efterfrågan på just kvarg  – Det är bris...