lördag 2 januari 2016

Sibirisk kyla på väg?

Det har varit mycket käbbel om vädret denna höst/vinter och nu kommer det mer. Vi svenskar är ju betagna av vädret.
Nu skrivs det att den sibiriska kylan är på väg mot Västsverige. I eftermiddag väntas temperaturerna sjunka.
- Rejält mycket kallare luft är på väg in österifrån. Det är den sibiriska kylan man brukar prata om, säger en meteorolog. på Foreca.
Jäklar tänkte jag en 20-25 grader kallt med tanke på Sibirien.. Ett högtryck från Ryssland och Finland är på väg in, men än så länge håller ett molntäcke temperaturerna uppe.
Men framåt kvällen kommer dock vädret att klarna upp, och med det faller också temperaturen. 20-25 grader då? Nopp.. - Det är lite osäkert, men framåt natten ser det ut att krympa ned mot fyra, fem minusgrader, säger Foreca.
Under söndagen väntas det bli klart i stora delar av västra Sverige och då kan temperaturen pressas ned ytterligare, mot åtta minusgrader. Ah! Vore inte det rena sommaren i Sibirien?
Som prognosen ser ut nu kommer det bli ganska kallt ända fram till lördag i nästa vecka. På såpass lång sikt är förstås prognoserna ganska osäkra, men som det ser ut i dag kommer något mildare väder söderifrån att pressa undan rysskylan.
Nederbörd? - Det finns en risk – eller chans – för snöfall under lördagen, i första hand i närheten av Vänern, säger meteorologen.. Då har vi åter fått en prognos för vårt område, får se om det stämmer denna gång.
Dagen efter jag lade in detta med en natt på runt -4 grader så börjar det lägga sig innanför torgbron. Mot järnvägsbron och utåt var det ännu inte samma isbildning.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...