onsdag 14 mars 2012

Blir det något nytt polishus?

Tydligen är det så att vissa politiker i Lidköping är beredda att dra det nya polishuset i Lidköping i långbänk och det ger ett utmärkt tillfälle för polismyndigheten att lägga hela projekten i malpåse.
Kommunalrådet Kjell Hedvall (S) vill inte ha ett stort polishus i Lidköpings centrum.
– Det är ett fullständigt brott mot De la Gardiestadens småskalighet. Lägg polishuset vid räddningstjänsten i stället, säger Kjell Hedvall.
Småskalighet? Vad finns det för storskaligt överhuvudtaget någonstans i vår stad? Skall man vara tvungen att ha bil för att åka och uträtta ärenden på polishuset? Centrum ligger som namnet säger centralt och dit når vi även med buss.
Det är löjligt att invända mot att polishuset skulle motverka De la Gardiestadens småskalighet, i dess omedelbara närhet ligger det stora hyreshus. Och arkitekturen har väl löst svårare problem.
Så något nytt polishus lär det inte bli på denna sida av decenniet. Och vad blir det av det omtalade Entré syd, en tummetott? Frågan är om det käbbel som uppstått gör att vi överhuvudtaget får ett nytt polishus.

Förslaget kallat Himlen runt hörnet tog hem segern i arkitekttävlingen om Lidköpings nya polishus, men det blir tydligen inte någon himmel runt hörnet om man lyssnar på Hedvall. redan innan sa han när det skulle byggas ett polishus i De la Gardiestaden. Hedvall. -"Jag vet inte vad vi skall göra nu".......Får jag föreslå, handlingsförlamning, långbänk, stagnation, politiskt käbbel.

Himlen runt hörnet, en betongklump utmed gatan enligt Thage Petrusson, S:t Nicolai gille. Och Åhlenshuset i dess omedelbara närhet är ingen betongklump?

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.