onsdag 31 maj 2023

Straff efter gärning.

Straff har alltid varit en omdisakuterad fråga många är de fall då vi tyckt de varit uppåt väggarna fel, för låga..
"En man hängde ett barn i en snara runt halsen så barnet blev medvetslöst. Han tvingade även barnet att äta sin egen avföring. Straffet som utdömts innebär att mannen är på fri fot igen om mindre än fyra år. Att skärpa straffen är en fråga om rättvisa.."
Ja i många fall är det så men man får inte rucka på kraven av bevis.. Imånga fall blir offret eller dess anhöriga mer straffade än gärningsmännen, offren får ofta ett livslångt lidande medan många gärningsmän inte har samvete att ta sitt ansvar eller känna ånger..
Även om inte straff hjälper många gånger måste det visa att det inte är acceptabelt den kriminella gärning som begåtts samt att då utmäta ett straff som kan ge offer eller anhöriga viss ro..
Det finns de gärningsmän som flinande tar emot sitt straff kanske för att få lite lugn och ro.. Samhället måste därför visa hur allvarligt man ser på det och göra straffet känbart, nu menas det inte för parkeringsböter..
Google.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...