tisdag 30 maj 2023

Snart semester.

"Semesterperioden närmar sig, men fortfarande finns luckor att fylla i sommarbemanningen inom omsorgen i Lidköpings kommun. Social välfärd söker nu febrilt efter dem som kan tänka sig att jobba i verksamheten.."
Jag har bestält lite hjälp av hemtjänsten i kommunen inget större åtagande men ändå hjälp.. De har väl över större delen av verksamheten problem med tillsättningen av semestervikarier, vet att det även under icke semestertider varit personal inkopplat som gått i pension..
Men när man ser hur politiker behandla personal inom den regionala vården kanske det finns de som liksom tappar lusten för denna bransch även om inte hemtjänsten lyder under dessa regionala marodörer..
Det är säkert fler branscher som har samma problem för att man vil ha semester är något man längtar efter långt innan det är aktuelt, den känsla kan man som pensionär ännu känna.. Sista semesterdagen var en plåga👿
Så samma problem kommer år från år då ordinarie personal vill ha sin välförtjänta ledighet. några kanske kan "mutas" att flytta semestern men det är nog inte så många..
Även om semestern bara innebär en utflykt till Spiken från Lidköping är det avslappningen med semester man är ute efter, för man vet vad som kommer senare.. Även om man trivs med sitt jobb behövs miljöombyte..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.