lördag 25 mars 2023

Vad finns kvar att utplåna?

Det har gått en tid nu sedan politiker och myndigheter började tömma vå stad på serviceinrättningar och fick för sig att vi med gjädje skulle dra t.ex. till Skövde..
Vi hade en försäkringskassa värd namnet, ett skattekontor, en domstol och innan stordriften med vård byggde i Skövde kunde patienter och personal föra ett relativt behaglit liv på vårt sjukhus..
Allt detta har totalt förändrats.. Försäkringskassan och skattekontor är hänvisade til ett litet kyffe på Rörstrandsområdet och i domstolsbyggnaden har det nu blivi lägenheter eler några lokaler... Mycket har blivit tillgängligt via internet men man smällde upp mångmiljonbyggen för dessa inrättningar i Skövde i alla fall.. Nu senast ett helt otroligt pengaslukande tillbyggnad till KSS som man nu febrilt försöker fylla med patienter och anställda då helst till andra sjukhus bekostnad i vårt län..

Vissa kommunpolitiker i stan har tro på att vi skall få en elektrifierad järnväg man skriver pliktskyldigast om detta behov i lokaltidningen någon gång om året.. Medan krafter med all säkerhet arbetar för att vi inte behöver en järnväg liksom vi inte i någon speciell utsträckning behövde de nu delvis nedlagda ofta statliga inrättningarna..
Troligen var det på håret att vi fick behålla polisstation där det med pompa och ståt utlystes en arkitekttävling om den NYA polisstationen och vinnare utsågs(himlen runt hörnet😂) tror jag det vinnande biraget hette.. Men sedan blev det ett slags antiklimax med en renovering av befintligt polisbyggnad..

Nu när man troligen efter långdragen kamp kommer att lyckas ödelägga människors nära vård i Lidköping med att göra vårt sjukhus till en förvaringsplats så kan man börja sakta o säkert slå sig till ro, för då finns det inte mycket kvar.. Såvida man inte vill jämna vår stad med marken och "bussa" oss alla till Skövde, kanske finns några kaserner att hysa oss i..
Så tänker en bitter människa som mig som sett under många år hur man behandlat vår stad med nonchalans och fortsätter att göra.. Jag arbetade runt 15 år utomlands men efter hemkomst var det sig likt kommun fick kämpa på efter eget bevåg.. Man borde redan från början av livet funderat på vart fan vi var på väg, mot utplåning❓

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...