onsdag 8 december 2021

Gårdsförsäljning av alkohol.

Vet inte för vilken gång i ordningen det skrivs om gårdsförsäljning av alkohol då främst vin och öl antar jag.. Men nu har en statlig utredning tagit upp detta igen..
Och när det gäller alkohol i detta land har monopolet en stark ställning och dess beskyddare vill inte veta av det utan målar upp alla sorter elände med detta..
Att vi skulle bli betrodda som i många andra länder att sköta vårt alkoholdrickande själva finns inte i dessa förbudsivrares sinneslag.. Likt miljömuppar så finns bara en gällande regel och det är deras åsikt..
Nu är det väl inte mening tror jag att man ska kunna ta sig en stänkare på "gården" utan att köpa färdig produkt för privat bruk.. Kan inte se det minsta fel med det.. Det gäller väl till största delen öl och vin, självproducerat i första hand..
För sakens skull ska jag meddela att jag älskar systembolaget och dess kunniga personal ännu mer sedan man övergick till "självplock" vill absolut ha dem kvar men lite mer alternativ i mindre skala är heller inte fel..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...