torsdag 9 december 2021

Skatt, taxe, hyreshöjningar!!

"invånare i 28 kommuner kan räkna med sänkt skatt nästa år. I nästan hälften handlar det om kommuner med redan låga skattesatser.."
Lidköpings kommun finns inte bland dem och vad jag kan se ingen av kommunrena i Skaraborg.. Här i kommunen är i full färd istället att göra om skattehöjningar till taxehöjningar t.ex. Renhållningstaxan i Lidköping höjs med 16 kronor per månad för 2022., VAtaxan som väl inte höjs nästa år men vänta tills notan för reningsverket kommer och sedan en tid tillbaka nätavgiften på el och fler taxehöjningar lär väl komma..Då får lokalmedia skriva att det är så billigt ändå......


Så har vi ännu en ekonomisk pålaga vi får.. Ett meddelande har utgått från Hyresgästföreningen:
"Vi har nu förhandlat om fördelningen med olika höjningar i bolagets(AB Bostäder) fastigheter där en del får en lägre höjning medan andra får en högre höjning. Den genomsnittliga höjningen för bolaget är som överenskommet 1,4 %.
Din hyresvärd kommer att informera dig om vad höjningen är för just din lägenhet men det rör sig om mellan 0 till maximalt 2 % från den 1 januari.."

Då får man vänta och se då vad man får att det skall bli noll är väl näst intill omöjligt då måste det väl blivit kortslutning hos någon förhandlare det liger säkert närmare 2% skulle jag tro..
Kanske en skattehöjning, möjligtvis någon taxehöjning inom en inte för lång framtid och höjda hyror är våra troliga framtidsutsikter för den ekonomiska fonten..
Löntagarna vill väl ha kompensation för detta men som pensionär?? För min del har jag varken hyresbidrag och fick ingen tilläggspension så från min kassa tar man bara.. Som tur är har det inte ännu gått över till röda siffror på kontot..
Är det läge för att vara munter? Inte för det ekonomiska läget i alla fall men det lönar inte att gräva ner sig slipper än så länge att betala för doserna vaccin till och med det mot säsonginfluensan var gratis.. Yippie
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.