söndag 22 november 2020

Butiksdöd?

Undrar när denna pandemi har mojnat och vi kan röra oss mer fritt ute vilka spår den har satt..Mycket hänger väl på hur vaccinet tas emot av folk, att det inte blir några bakslag..

Lidköpings kommunpolitiker med anhängare vurmar så för centrum och dess handel och det är väl inte fel men frågan är vad som blir kvare efter denna pärs.. Blir nu inte dessa veckor fram till jul som de brukar ekonomiskt då kan man nog se sig om efter "ett levande centrum" vad gäller handel i alla fall..

Det känns säkert en hel del för alla köpcentrum också även om de oftast har stora kedjor bak ryggen, men det finns en gräns där också.. Där har man parkering och slipper klåfingriga politiker som vill begränsa biltrafiken som i centrum..

Klädeshandeln är väl mycket utsatt och inte bara genom pandemin utan också internet där många handlar.. Personligen handlar jag aldrig eller sällan över internet såvida inte någon lokal butik erbjuder hemleverans vilket jag utnyttjar vad gäller livsmedel.. Nu skall jag se om jag kan få en datorskärm levererad hem.. Och skall nog beställa hem en pizza eller något..Krogarna har det svårt också, man vill kunna levera alkohol också när man skickar ut en hemleverans.. Kan man lösa det med åldern så varför inte, men nykterhetsorganisationer lär yla..

Inga kommentarer:

Satsningar på försvar.

  Försvarets budget ska ökas med 52,8 miljarder kronor fram till 2030, föreslår Försvarsberedningen.. Satsningarna ska bland annat gå till u...