lördag 21 november 2020

Mer bostäder.

Enligt uppgifter så "Just nu utreds möjligheten att bygga fler lägenheter i kvarteret Skäran vid Esplanaden och Nonnens väg i Lidköping.. Närmare bestämt 350 stycken om jag förstod rätt är det
samhällsbyggnads planuppdrag med AB Bostäder som har den agendan i  sin linda..

Kruxet är att kvarteret som är föremål för samhällsbyggnads planuppdrag består i dag av tre flerbostadshus med cirka 80 lägenheter, så man tar bort 80 lägenheter och tillför ca 350. Ja det blir ju ett tillskott i alla fall..

 Meningen är att riva och bygga nya tre till åtta våningsplan  för att öka mängden lägenheter och en utgångspunkt är cirka 350 lägenheter som sagt.

Även  lokaler för centrumverksamheter, en gemensam parkeringsanläggning och grönskande gårdar kan vi läsa kan bli aktuellt.. Det måste väl vara svårt att acceptera en parkeringsanläggning men vad skall man göra, det kräver hyresgästerna, de flesta som har bil kan tänkas..

När det kommer igång? Tja det dröjer nog åtskilliga år kanske man till och med fått upp några byggnader i Hamnstaden innan om reningsverket  blir klart detta decennium..

 

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.