tisdag 15 september 2020

Peak oil!

 – Under coronakrisen har vi sett en nedgång av vägtransporter, persontrafik, flyg och fartygstransporter. Marknaden har kollapsat, påstår BP..

Bolagets vd  säger att ”peak oil” redan kan ha inträffat.. Må det, men det kan bero på att vetenskapen på egen hand har gått framåt, billigare drift, fler alternativ till val av bil.. Att marknaden skulle ha kollapsat tror jag inte ett skit på.. Möjligen har har bensinbolagens dollarstinna marknad kollapsat och aktieutdelningen blivit dålig.. 

i en energirapport. förutspår bolaget att merparten av fossila drivmedel kommer att ersättas av el från solceller, vindkraftverk och vattenkraft inom 30 år.. Då får man se tilla att det går att köra mer än 40-50 mil på en laddning och att det går att ladda betydligt fortare.

Man skriver: "Tiden det tar att ladda en elbil eller plug-in hybrid kan vara mellan 30 minuter till 12 timmar. Även om elbilsladdning verkar ta lång tid, är det oftast inget bekymmer för elbilsägare. Istället laddar de över natten hemma och toppar upp batteriet när bilen är på jobbet eller andra platser där bilen är stationär under en längre period av dagen.."

Om man skall ut och nöjesåka då? Åka en längre bit för att semestra eller arbeta? Då kan det vara bra att ha en hybridbil så man slipper att krångla med laddning.. Men det vill väl inte miljömuppar, där skall det vara häst och droska..

Hoppas att det även under lång tid framöver vi kommer att få se bilar typ dessa här under.. Blir så jävla trött på allt tugg om nackdelar med dessa bilar..


 Arkivbild.

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...