torsdag 24 september 2020

Att bygga till varje pris.

 Mänga städer och samhälen vill växa ordentligt, Lidköping inte minst men också Grästorp--

Det handlar exempelvis om att skaka fram fler lägenheter av olika sort, ny översiktsplan och dito detaljplaner som gör plats för attraktiva bostadstomter, arbeta för en trivsam centrummiljö, inventering av möjliga bostadshus filosoferar man i Grästorp och  tongångarna finns även på närmare håll.. Speciellt centrum-kåthet..

Man har ett jäkla tugg om bostäder och det är väl viktigt att folk kan bo.. Men det är bara en bit av kakan, arbete måste finnas, det måste finnas rekreation och nöjen, en bra omgivning samt en bra handel.. Kanske en utbyggd kollektivtrafik som väl just nu i denna tid inte är så eftersökt.inte i mindre orter/städer i alla fall..

 En gång i tiden gick miljonprogrammet i Sverige som senare visad sig vara för mycket.. Undrar om inte politikernas "hysteri" för bostadsbyggande nu för tiden börjar närma sig denna "miljon-flopp" som det visade sig senare.. 

Nu har man börjat bygga på höjden både i Drömstan och i Lidåker är det hus på tio våningar.. Flera hus byggs med fyra våningar och uppe Stenhammar var det tal om tolv våningar.. Får se vad det blir när överklagandena är borta.. Låghusbebyggelse då får man dra till Sjölunda..

Arkivbild.




Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...