fredag 25 september 2020

Som Medeltidens värld.

 Hamnstaden känns mer och mer som Medeltidens värld är en mening i lokaltidningen och faktiskt denna gång får man hålla med skribenten..

Men det har blivit et jäkla liv sedan man " återupptäcke" bly föroreningarna i marken bakom Rörstrand.. Skulle påstå att man har varit i gränsen på Medeltidens värld dilemmat under en lång tid.. Vi får ett reningsverk för hundratals miljoner och som gör att vår VA-taxa höjs en hel del..

Nu återstår väl inte mycket av den ursprungliga visionen för Hamnstaden, fråga är om det blir någon Hamnstad att tala om eller bara en klunga med lite hus, då kanske vid småbåtshamnen...

Tänk efter hur högt upp i skyn man var när hamnstadsprojektet kom på tal, det fanns knappt några hinder.. Tills man började med reningsverket och cisternerna, därefter pekade kurvan ned med en stans massa prat..

Och den siktgata man byggde när man korkat nog rev den överbyggnad med tak förbi Rörstrandsbutiken, den siktgatan tar inte sikte på speciellt mycket, det blev en blytung rivning.

Innan rivning. ytor för diverse aktiviteter sommar som vinter, vid bra som dåligt väder..

Efter rivning, i princip ett betongskelett inte lämpat för aktiviteter vid dåligt väder eller vintertid..

Arkivbilder.
 



Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...