torsdag 17 oktober 2019

A1

Superlativen haglar över vad 5G och A1 skall göra med vår framtid, kanske 5G ligger i startgropen men om folk accepterar detta eller inte får vi se.. Jag behöver t.ex. inte starta tvättmaskin ute på språng eller starta robotdammsugaren som jag för övrigt inte har.. Har beställt fysisk städning från ffirma för mina golv, helt perfekt.. Men A1 nästan full det lär dröja låååååång tid...
AI-experten: ”Alla yrken kommer att förändras”.. Ja tro det om ni vill, att yrken förändras är ju klart men inte alltid enligt datornördarnas visioner..
.. Glöm arbete i mörka trånga utrymmen eller folk som måste klättra upp för att utföra reparationer på hög höjd. Just nu pågår en snabb utveckling inom artificiell intelligens, AI, där flera yrken står inför stora förändringar. – Alla farliga och repetitiva yrken är de första som AI helt eller delvis kommer att ersätta. Varför ska man klättra högt när man kan skicka en robot? säger man i denna "annons"..
Klättra högt?? ja det är väl bra men hur tusan skall den avgöra vad som behövs åtgärdas om man inte måste programmera in det först, det kan ju finas fel som är dolda som en människa upptäcker..
Kanske det blir den utvecklingen men inna det är utbyggt till nära nog fullo så lär det dröja minst ett sekel.. Och det behöver ingen som läser detta bry sig om, inte ens våra barn..

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...