tisdag 25 september 2018

Utskänkning.

Vi alla vet väl vilken förmyndare vi presumtiva alkoholister är satta under när det gäller att vi skall kunna hantera alkohol.. Undrar om det finns något land med så många pekpinnar som Sverige har vad gäller alkohol och till sina medborgare..
Naturligtvis för vårt eget bästa så stiftar "goda" politiker nya alkoholskatter och ibland lite nya förhållningsregler.. Men går man på krog nu för tiden så har man väl ändå nått väga ände.. Kan händ jag tar mig en öl då och då, sällan mer än en, för att betala runt 70 kronor för t.ex. en flaska(50cl) där går gränsen..
Men ibland blir det även för mycket på kommunal nivå.. Krogägare i Skara har riktat kritik mot handläggningen av serveringstillstånd i Skara kommun.. Men sedan Tillstånd i samverkan i Lidköping tog över ansvaret fungerar allt bättre, bland annat har väntetiderna kapats.. Det räcker väl att man får betala en jävla massa pengar för att få ett utskänkningstillstånd(vilket kanske gör priset på ölen) utan att man får vänta i evigheter också.. Allt enligt nykterhets-vännernas agenda..

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...