onsdag 26 september 2018

Lägg ner eländet.

Det var väl någon gång i början av 2000-talet som "visionen" om en hamnstad kom upp bland politikerna i Lidköping, jäklar vad bra det skulle bli.. Allehanda planer gjordes upp den ena bättre än den andra.. Sikt-gata från torget ner mot Rörstrand var ett av de mindre förslagen..
Sedan kom det fram att en ny reningsanläggning måste till och det skulle byggas en ny.. Och där tog all vett och sans slut, för där blev det hysteriskt.. Och bakslag på Bakslag eller vad man skall kalla det kom bland annat genom markprover..
Nu läser vi anno 2018 och man har fått bort cisternerna, mig veterligen har man inte börjat att bygga reningsverket ännu....
Vi kan nu läsa om att "Lidköpings kommun har beslutat återta alla ansökningarna om det nya reningsverket för Lidköping.. I stället ska en ny ansökan göras – för helheten och inte i delar – direkt vid miljödomstolen.. Det innebär en ny försening för Lidköpings utveckling – Hamnstaden kan inte detaljplaneras. Byggstarten kan dröja minst två år till.."
Runt 2024 alltså i bästa fall för hamnstaden som är den som berörs mest av detta, vilket behovet är då vet vi inte, går väl alltid att "dutta" ut lite hus här och där på området..
Sedan skall det allmänna tjafset med en fientlig Länsstyrelse också genomföras som alltid när Lidköping skall göra något, förslag har rests om att avskaffa dessa vilket låter som en bra idé..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.