tisdag 19 juni 2018

Bostadsbrist.

Det skrias ofta om vilken stor bostadsbrist vi har i Västra Götaland det är tydligen bara Götene som inte har det..
Men allting är ju relativt sade ett snille och så gäller väl det med bostadsbristen också, den måste väl vara stor eller mindre akut.. Nog finns den säkert här i Lidköping, men ett av mina barn fick lägenhet ganska snabbt visserligen hade han stått i bostadskö stipulerad tid, men lägenhet fick han..
Frågan är hur mycket det verkligen behöver byggas, en bostadskö visar egentligen inte på behovet akut utan på hur många som funderar på att söka, kan eventuellt lämna en i byte också.. Så vet jag de som står i kö i förebyggande syfte, det vet att de troligen kommer att söka någon i framtiden..
Sedan vad gäller Lidköping och andra städer är hur många som flyttar in och för Lidköpings del är det väl ingen anstormning så politikernas våta dröm om 45 000 till 2030 går väl att diskutera.. Men det hoppar man över och börjar prata om 50 000 något decennium senare..

Inga kommentarer:

Framtiden med pension

Läser en del åsikter om pensionen att vi skall göra si eller så.. Klarar du av det så det viktigaste är att arbeta ett helt arbetsliv och ...