onsdag 26 juli 2017

Guldvingen agerade riktigt.

Såg att Guldvingens vårdcentral fått lite hyllningar i media på grund av sitt agerande med den muslimska kvinnan och jag kan bara hålla med.. Viss kan vi alla känna lite konstigt att när man söker för åkommor i regionerna runt könsorganen att få en läkare från motsatt kön..
Men då är det av personliga skäl och inte av t.ex. religiösa.. Man gjorde fullständigt rätt att neka denna kvinna någon garanti för vilken sorts läkare hon skulle får. Argumentet att ingen annan man än hennes egen får vidröra hennes kropp är så korkat att man baxnar.. Det är fråga om att vidröra en kropp i syfte att bota en eventuell åkomma.. Och hur man då kan jämställa det med annan berörelse är så urbota dumt.. Då kan hon försöka på annan vårdavdelning som böjer sig för religionen eller åka till ett muslimskt land, t.ex. Irak..
Vad som gör det hela värre är att hon bott i Sverige under längre tid(20 år) och inte lärt sig rutinerna utan fortfarande är så låst vid dem.. Kanske hon skulle återvända till sitt forna hemland, man undrar varför hon kom hit..
Det finns även läkare på den privata sektorn och där kan man vraka och välja men då inte för skattepengar förhoppningsvis.. Så absolut Guldvingen ni gjorde helt rätt att inte garantera en kvinnlig läkare..
Börjar man ge ena handen till dessa krav då kan det snabbt resultera i många andra.. Se bara när vissa kommuner gav efter för separata badtider för muslimska kvinnor i kommunala badhus.. Man tror inte det är sant..
Vilket nyhetsvärde detta har att det behöver dessa rubriker undrar man, det sker väl liknande händelser många gånger på sjukhusen men då råkar man inte vara muslimsk kvinna.

Inga kommentarer:

Kafé i sjukhuset.

  Nu har sjukhuset i Lidköping ett öppet kafé igen.. Heder åt den som skakar liv i skelettet det måste väl lysa ordentligt i ögonen på de me...