onsdag 26 juli 2017

Ännu en restaurang?

Knappt har nyheten om att en ny restaurang skall öppna i de gamla Jysk lokalerna vid Rörstrand förrän det kommer nyheter om ännu en även denna runt centrum..
Man häpnar och jag vill påstå att det är modiga människor detta som satsar.. För är det något som det finns massivt av runt centrum är det ställen att äta/fika på.. Här skall det visserligen kombineras med ett bryggeri så man är inte helt beroende av restaurangen.. Och en restaurangdel på 100 kvadratmeter skrämmer väl inte många andra krögare.. Detta verkar vara mer ett provsmakningsrum för öl, mer än för mat..

Ett bryggeri på 400 kvadratmeter och en restaurangdel på cirka 100 kvadratmeter ska byggas ganska centralt i Lidköping kan vi läsa..
Namnet på bryggeriet blir Bustad Brewing.. Ett bryggverk på 1500 liter och åtta jästankar ger en bra kapacitet redan från start skriver man..
– Vi skulle kunna brygga uppemot 300 000 liter med den utrustningen men första året siktar vi på att nå mellan 50 000 och 60 000 liter, påpekar man från hemsidan...
Nu är frågan var får detta bryggeri plats och där har jag inte satt mig in något speciellt.. Men i den centralaste delen lär det väl knappast finna utrymme runt de la Gardiestaden.. Men det har ingen betydelse om vi skall kunna gå och provsmaka ölen så kommer väl så småningom adressen..
Nere vid Lidan låg en gång ett bryggeri men det förstördes av Pingstvännerna som gjorde om det till "bönestuga" av något slag tyvärr.. Där bakom en glasfasad stod det vackra kopparkittlar som användes för bryggning och stora rostfria kärl.. Det lär knappast igen få uppleva fornstora dagar därtill är ägarna alltför heliga..
Arkivbild.
Uppdaterat: Arbetet med att förvandla tomten på Älgvägen i Lidköping till Bustad brewing co, ölbryggeri med tap room med matservering är i startgroparna skriver NLT.. Jag vet inte om man kan kalla detta läge för ganska centralt, men ok.. Tycker det ligger lite of pist..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...