tisdag 25 juli 2017

Brist på bostäder?

Ofta läser man i media att det är näst intill katastrof på hyres/bostads marknaden i Lidköping, men kollar man så finns det ett visst utbud av bostadsrätter och hyresrätter till varierande pris. Om än inga mängder men inte helt dött..
Att köpa/hyra Lidköping.
Lägenheter Lidköping..
Hyresbostäder Lidköpings kommun..
En av mina pojkar flyttade från Götene till Lidköping och det tog inte mer än två månader innan det blev napp. Han hade då stått i kö hos AB Bostäder ett tag så det underlättade..
Man får nog passa sig så att inte bygghysterin i stan går överstyr som det nästan gjorde med miljonprogrammet under 1965 och tio år framåt.. Det blev en del att riva i Sverige då marknaden stagnerade.. Men man kanske kallt räknar med en massiv flyktingvåg igen, då får åter herr Karlsson öppna sin malpåse..
Det byggs nu på Lidåker, skall igång där Lidens handelsträdgård ligger, lite kommer väl där även en annan handelsträdgård fanns, Johannebergs.. Lite pyttande här och där i centrum och vem vet kanske man förverkligar entré syd bakom Åhlens..
Så naturligtvis politikernas absoluta käraste projekt, Hamnstaden, den som hägrar i fjärran en del år bort.. Skall bli intressant om man lever då att se vad behovet efter olika typer av boende ligger då.. För att Lidköping skall nå upp till 45 000 invånare om drygt tio år verkar knappast sannolikt.. Jag glömde Sjölunda där byggs det så det knakar och är en gedigen stadsdel snart..
Här byggs det om nu efter att polisen flyttat ut det f.d. skattehuset som skall bli vanligt boende(AB Bostäder) och om det var vissa lägenheter öronmärkta för studerande på Campus.. Ett tag var det prat om trygghetsboende men av det blev inget..

Inga kommentarer:

Slut.

 Ledsen, men på grund av dålig ork kommer bloggen upphöra, i alla fall under en period.