onsdag 7 juni 2017

Källsortering.

Vi har här i Lidköping kunnat läsa mycket om källsortering med t.ex. färgade påsar, avskiljande väggar i sopkärl och tusan vet allt..
För det mesta har vi fått oss till livs vårt ansvar för att det skall fungera och visst, ser man vid många återvinningsstationer så kan man bli förfärad över hur det ser ut..
Men inte ens där är det helt på vårt ansvar utan de som tömmer stationerna måste hålla den servicen öppen och ha koll på hur det fungerar.. Inte bara att stöna hur folk bär sig åt som svin..
Men men, sedan har vi det där med sluthanteringen efter att vi förmodligen gjort vad vi skall göra.. Vet inte hur många gånger jag läst om följande företeelser när väl soporna är slängda:
SVT.Många i Örebro tar sig tid att källsortera sitt avfall i de särskilda papperskorgar som finns i centrum. Men vad de inte vet är att avfallet sedan blandas..
I två år har kommunens mångmiljonprojekt med källsortering i centrum pågått – men allt avfall bränns ändå upp.

Vi har hört goda tongångar från vår kommun hur bra det skall skötas här, möjligt.. Men man undrar om det finns några garantier i sista änden!!
Snart får vi väl förhållningsregler från kommunen, sådant här exempel som ovan gör inte ett starkare förtroende från folk, det skall även fungera i sista länken i kedjan.. Och värmeverket här i stan har väl balar så det räcker en bra tid framöver och behöver inte mer..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...