lördag 10 juni 2017

Blå flagg

Det kommer att hissas "Blå flagg" på två stränder i Lidköping tydligen inte den påkostade vid Framnäs.. Av vilken anledning vet jag inte, kanske man inte har ansökt.. Behöver inte den uppmärksamheten..
Flaggan är en internationell miljömärkning som visar att anläggningarna uppfyller krav på vattenkvalitet, miljö, säkerhet och service.. Men alltså behöver inte en plats utan vara sämre.. I Sverige finns den på 19 ställen, elva hamnar och åtta stränder.. Flertal prover på att vattnet är tjänligt, möjligheter att kasta och sortera skräp och miljöinformation ska finnas för att man ska få hissa den blåa flaggan..
Rättigheterna för Blå Flagg måste sökas på nytt varje år hos Foundation for Environmental Education (FEE) enligt TT..
I Lidköpings kommun finns de två som brukar ha den blå flaggan Svalnäsbadet, Lidköping, Villabadet, Lidköping båda badstränder..
Nu vill någon politiker tillåta bad i Lidan, undrar om man där skulle få blå flagg? Personligen finner jag inte den "badplatsen" så inbjudande..
Arkivbild.
Nu i sommartid har vi i kommunen ett överflöd av ställen att bada på vare sig de har flaggor eller inte, man behöver inte ens utpräglade badplatser.. Vid andra tider av året är vi hänvisade till antikviteten badhuset som väl bara glädjer de som vill bada i varmvattenbassängen, om den finns kvar..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...