onsdag 17 maj 2017

Virus.

Vi har under en tid nu i riksmedia kunnat läsa om angrepp mot våra datorer där de blivit kidnappade och därefter har de blivit spärrade för vidare aanvändning.. För att åter få tillgång har man begärt en lösensumma i bitcoin runnt 300 dollar..
I stora världen har en del blivit drabbade en del länder mer andra mindre.. I vår lilla värld Lischöping har det inte varit så farligt vad jag läst.. Det verkar inte som om detta angrepp fått någon omfattning i vår lilla vrå.. Inte heller Lidköping kommun har rapporterat några större problem..
Har man ett färskt program med uppgraderingar och ett uppgraderat virusprogram skall man klara sig ganska bra om än inte någon hundraprocentigt skydd..
Knepigt att det kan roa eller kan det vara något politiskt bakom? Risken för att den eller de ansvariga ställs inför skranket måste näst intill vara obefintlig..
Så bered er på fler jäkelskap i framtiden se i alla fall till att ni har någon form av backup.. Inte sällan kommer viruset in via e-poat som man klickar på..
Utpressningsvirue, ransomware, krypterar filerna i en dator, och gör så att filen inte går att öppna/läsa utan den rätta avkrypteringsnyckeln.. Att betala garanterar inte tillträde till datorn..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...