onsdag 17 maj 2017

En form av korkad pressetik.

Jag blir så satans trött på media och deras ibland korkade pressetik.. Spciellt när det gäller hälsovådlig mat på näringsställen.. Nu senast i Skara där Sklt rapporterar..
Räkor där datumet gått ut, slitna skärbrädor, bristande rengöring och kyckling i rumstemperatur. Här är några av de brister som hittats av livsmedelsinspektörer i restauranger och livsmedelsbutiker i Skara kommun..
Och man läser och läser, tror ni man låter oss läsare får ta del av vilka ställen det gäller, nopp.. Där håller man näringarnas integritet betydligt högre än att ge oss läsare upplysningar om den mat vi kanske skall stoppa i oss.. Otroligt jäkla korkat..
Nu kan vi visserligen som medborgare begära ut besiktningsprotokoll från inspektörerna då dessa är en offentlig handling och man kan inte neka att lämna ut.. Har gjort det själv vid flera tillfällen och fått besiktningsprotokollet utlämnat varje gång, ofta via e-post..
Men media har sin pressetik att gömma sig bakom, kanske man rövslickar vissa näringar för att inte störa deras annonsering i tidningen vad vet jag.. Ynkligt är det i alla fall att inte förse sina läsare med information om vilka det är som inte följer regler för hälsosam hantering av kost..
Och det är inte bara Sklt utan vi har lokalmedia på närmare håll i Lidköping som följer samma korkade tillvägagångssätt.. Har flera gånger varit på väg att säga upp min prenumeration, någon gång blir det av.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...