onsdag 31 maj 2017

Årets stadskärna!

Arbetet med att ta fram ett förslag på handlingsplan hur vi ska kunna vara med och tävla om titeln ”Årets stadskärna år 2021” har precis startat skriver "Tillväxt Lidköping".. Det är väl bra..
Nu behöver vi förslag, synpunkter, idéer och engagemang från alla intresserade skriver man också.. Ja det skadar väl inte men det är väl en avvägning hur mycket kommunen skall sponsra näringen i centrum kontra handelsområdena som genererar nog så mycket arbetstillfällen.. Och inte spela hyresvärdar i händerna så man kan höja hyrorna ännu mer.. Ett lockande centrum är inte bara i kommunens intresse..
Sedan får det var hur mycket prestigefyllda tävlingar som helst, allt har en gräns vad gäller skattepengar..
Nu handlar det inte i första hand om kommersiellt utbud eller att försköna miljön, utan snarare om hur vi gör för att få invånare och besökare att vilja besöka och uppehålla sig i stadskärnan fortsätter man från Tillväxt Lidköping.. Då är frågan om inte det går hand i hand med kommersiellt utbud!!
Att hålla en trygg och vacker stadskärna är väl ingen som säger emot, vi har sommartid redan en fin blomsterprakt på grund av duktiga medarbetare och som sagt det finns en gräns, den skall inte sättas efter vad man kan vinna för utmärkelser..
Sådana enkla saker som "biltorsdagar drar folk och logiskt sett drar denna årstid mer folk fram till centrum än vintertid, då man kanske hellre tar bilen till handelsområdena med stora parkeringar alldeles i närheten av butikerna.. Som sagt snart börja även detta år "motortorsdagar"

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...